Rozen valentijnsdag

Op 14 februari is het Valentijnsdag, een 'dag met een gouden randje'. Een dag om uw liefde (anoniem) te verklaren aan iemand die u in stilte bemint. Maar ook om uw partner opnieuw te laten merken hoeveel hij of zij voor u betekent. Of zelfs om 'bijzondere' vrienden te tonen hoeveel hun vriendschap u waard is.
Uitermate populair en bijzonder geschikt hier voor is de roos.
Rozen worden al sinds duizenden jaren geteeld om hun schoonheid. In de oudheid gebeurde dat door de Grieken, Romeinen en Egyptenaren. Rozen werden gebruikt voor rituelen en er werden tempels en paleizen mee versierd.

Wilde rozensoorten groeiden van nature uitsluitend op het noordelijk halfrond, voornamelijk in gematigde streken. Door deze oorspronkelijke rozen te veredelen zijn vele nieuwe varianten ontstaan die ook in warme gebieden goed kunnen gedijen. Tegenwoordig komen rozen over de gehele wereld voor. En heeft iedere kleur een betekenis; Rode roos - Ik hou van je, ben verliefd op je. Liefde en respect.
Witte roos - Heb vertrouwen in me.
Witte en rode roos samen - Wens om altijd samen te zijn, vormen van een eenheid en verbondenheid hebben. Roze roos - Mijn hart behoort aan jou of ik heb je heimelijk lief. Gele roos - Staat voor intieme vriendschap en verbondenheid.